Image

Online
oefenen voor groep 6, 7 en 8


Met adaptieve leerplatform van Studira wordt rekenen en taal oefenen weer leuk. Speciaal gemaakt voor kinderen die moeite hebben met school, óf op zoek zijn naar meer uitdaging. Tijdelijk €15 Klaar voor de Start korting 🏁

Taal & rekenen
wordt leuk

Studira gebruikt leuke en actuele voorbeelden bij alle reken- en taaloefeningen. Op die manier maken we oefenen weer leuk.

Toetsen
voorbereiden

Met Studira oefen je doelgericht voor de entree- en doorstroomtoetsen van Cito, IEP en Route 8. Het platform is adaptief, wat betekent dat oefeningen altijd op het juiste niveau zijn.

Van oefenen
naar begrijpen

Door uitleg voor én na de vraag te geven, boeken kinderen snel vooruitgang. Via ouderrapportages houden we je op de hoogte van deze voortgang. Zo gaan ze van oefenen naar begrijpen.

Een rondleiding op het platform door de makers

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

 • Penélope – groep 6

  “Het is precies wat ik zoek. Geen afleiding van leuke spellen maar goede inhoudelijke rekenvragen.”

  – Angelina, moeder van Penélope

 • Fleur – groep 7

  “Studira is overzichtelijk en duidelijk. Ook de uitleg bij een vraag is super. Hierdoor kan mijn dochter zelfstandig werken.”

   – Brenda O, moeder van Fleur

 • Raphael – groep 6

  “Nog weinig gebruikt maar kind is enthousiast en vindt de verhaaltjes leuk beschreven.”

  – Sabina R, moeder van Raphael

Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4
Text media image

Uitleg voor én na elke oefening

Klik op ‘Hoe doe ik dit’ voor uitleg over de vraagstelling. Na het beantwoorden van de vraag geven we altijd uitleg waarom iets goed of fout is. Zo gaan ze van oefenen naar begrijpen.

Text media image

Volg voortgang met ouderrapportages

Elke week krijg je als ouder een overzicht met alle voorgang per e-mail. Je volgt wanneer, hoe lang en welke onderwerpen je kind heeft geoefend. Zo kun je eenvoudig bijsturen waar het nodig is.

Text media image

Oefeningen die zich aanpassen

De groep van de leerling bepaalt het niveau waar we mee starten. Daarna gaat het platform leren en passen we de moeilijkheidsgraad van de vragen aan op het niveau van het kind. Zo boek je snel vooruitgang en blijft het oefenen leuk.

Veelgestelde vragen

We maken Studira voor kinderen in groep 6, 7 en 8 die beter willen worden in rekenen, begrijpend lezen of toetsen. Kinderen oefenen met Studira in hun eigen tempo en niveau met de onderwerpen die ze lastig vinden, maar op een leuke en uitdagende manier. Zo ontwikkelt het zelfvertrouwen en gaan ze met meer plezier naar school.

De meeste kinderen gebruiken Studira 3 tot 5 keer per week. Met 20 minuten per keer maak je al grote vooruitgang met de onderwerpen die je lastig vindt!

Bij veel platformen staan oefeningen centraal. Bij Studira richten we ons volledig op jouw kind en passen de oefeningen zich aan door middel van het unieke leerpad op weg naar jouw gestelde doel. We creëren daaromheen een omgeving waarin je kind zich goed kan ontwikkelen: zonder afleiding of advertenties, met een duidelijke structuur in de oefeningen en heldere uitleg bij elke oefening. Studira past binnen de leefwereld van jouw kind.

Ons systeem is adaptief. Dat wil zeggen dat het moeilijkheidsniveau van de vragen zich aanpast aan het niveau van het kind. Bijvoorbeeld: Je kind oefent het onderwerp “Kommagetallen optellen”. In eerste instantie krijgt hij gemiddeld moeilijke vragen te zien. Als dat heel goed gaat, kan hij lastiger vragen gaan beantwoorden. En andersom: als we zien dat hij nog moeite heeft met de vragen, dan nemen we een stapje terug qua moeilijkheidsniveau.
We geloven dat iedere leerweg anders is en je per vak op een ander niveau kan zitten. Studira maakt het mogelijk voor je kind om op eigen niveau te oefenen.

Ja, natuurlijk! Gedurende je 14 dagen proefperiode kan je opzeggen met één druk op de knop in je profiel. Is je proefperiode voorbij, dan kan je opzeggen per het einde van je termijn. We hebben drie termijnen: maandelijks, 3 maandelijks of jaarlijks. Ben je tevreden met Studira en wil je blijven oefenen? Dan hoef je daar niets voor te doen, aan het einde van je termijn verlengt je abonnement vanzelf met dezelfde termijn. Na deze eerste verlenging kan je elke maand opzeggen. Nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons gewoon een mailtje op contact@studira.nl, dan helpen we je daar verder.

We geloven dat elk kind en leerpad anders is. Onze adaptieve leerpaden passen bij het niveau en tempo van elk kind, ook als dat verschillend is per vak of er een achterstand is. Met Studira kan je kind oefenen zonder afleiding en op een leuke manier worden gemotiveerd. Het lettertype is geschikt voor kinderen met dyslexie.

📐
reken- taal en toetsoefeningen

🍎
nieuwe oefeningen per week

💡
kinderen oefenen dagelijks op Studira

Online doelgericht oefenen voor groep 6, 7 en 8

Rekenen
Redactiesommen
Begrijpend lezen
Taal