Image

Getallenlijn oefenen

Oefen met de getallenlijn op Studira. Leer hoe je een getallenlijn gebruikt en hoe je berekent hoeveel elke sprong waard is. Krijg beter inzicht in rekenen met hele getallen, breuken en kommagetallen met onze uitleg en oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met getallenlijn oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Motiveren

De oefeningen met de getallenlijn zijn ontworpen om kinderen gemotiveerd en betrokken te houden. Door veel te oefenen met getallenlijnen zullen kinderen de waarde van getallen beter begrijpen en snappen ze waarom getallen een bepaalde plaats hebben op de getallenlijn.

Text media image

Persoonlijke voortgang

Op Studira kan elk kind op zijn eigen tempo vooruitgang boeken, wat het zelfvertrouwen verhoogt. Wij zetten elke dag een persoonlijk leerpad voor je klaar met een Doel van de dag. Doel behaald? Langer oefenen mag natuurlijk ook!

Text media image

Directe uitleg

Directe uitleg met waarom een vraag goed of fout is helpt kinderen hun fouten te begrijpen en te verbeteren.
In elke uitleg bekijken we de getallenlijn nogmaals en laten we zien hoe kinderen op het juiste antwoord hadden kunnen komen.

Text media image

Afgestemd op schoolmethodes

Onze oefeningen zijn helemaal afgestemd op de Nederlandse schoolmethodes, waardoor wat ze leren direct toepasbaar is in de klas.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Getallenlijn

Begrip van
afstanden

Kinderen vinden het soms lastig om de afstand tussen getallen te begrijpen. Studira legt dit uit door gebruik te maken van duidelijke getallenlijnen en een uitgebreide uitleg waardoor dit in een oogopslag inzichtelijk wordt gemaakt.

Negative
getallen

De introductie van negatieve getallen kan verwarrend zijn. Ons platform biedt specifieke oefeningen waarin de negatieve getallen overzichtelijk in de getallenlijn worden weergegeven. Door deze visuele aanpak kunnen kinderen hier direct mee oefenen!

Getallenlijn tot 100 en verder

De overstap naar getallenlijnen die verder gaan dan 100 kan een uitdaging vormen. Studira biedt geleidelijke oefeningen om deze overgang makkelijker te maken. Op het eigen niveau en pas als het kind eraan toe is om lastigere sommen te maken.

Veelgestelde vragen

Een getallenlijn is een rechte lijn waarop getallen op een gelijke afstand van elkaar worden geplaatst, wat helpt bij het visualiseren van getallen en berekeningen.

Het helpt kinderen om een beter begrip te krijgen van getallen en basis rekenkundige concepten, zoals optellen, aftrekken en de plaatswaarde van getallen.

Studira biedt een reeks interactieve oefeningen die kinderen helpen bij het begrijpen en beheersen van het concept getallenlijnen, met handige instructie en uitgebreide uitleg.

Ja, Studira is ontworpen om kinderen op verschillende niveaus te ondersteunen, van beginners die net leren over getallenlijnen tot gevorderden die complexere getallenlijnen willen oefenen.

Wij raden aan om 3 keer per week 20 minuten te oefenen voor optimale resultaten, maar dit kan aangepast worden aan de individuele behoeften en voortgang van het kind.

Klaar om de getallenlijn onder de knie te krijgen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak het leren van de getallenlijn leuker en effectiever!