Image

Redactiesommen oefenen

Oefen met redactiesommen op Studira. Redactiesommen zijn verhaaltjessommen waarbij je zelf de som moet halen uit het verhaal. Leer goed lezen, rekenwoorden herkennen en de juiste getallen gebruiken. Bij Studira krijg je bij alle redactiesommen uitgebreide instructie en uitleg.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met redactiesommen oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Veel oefenen

Het regelmatig oefenen van redactiesommen helpt echt. Je leert welke stappen je moet doorlopen om een redactiesom op te lossen en zult steeds sneller doorhebben welke informatie in het verhaal belangrijk is om een antwoord op de vraag te krijgen. Studira biedt onbeperkte toegang tot vele oefeningen voor elk niveau.

Text media image

Stap-voor-stap-uitleg

Het is cruciaal om elke stap in het proces te begrijpen. Studira voorziet in gedetailleerde uitleg na elk antwoord. Hierin leer je rekenwoorden herkennen en zie je welke getallen je nodig had om de som uit te rekenen.

Text media image

Visuele hulpmiddelen

Diagrammen en tekeningen kunnen helpen bij het visualiseren van het probleem. Studira integreert deze elementen om het begrip te versterken.

Text media image

Feedback en aanmoediging

Positieve aanmoediging en gerichte feedback stimuleren het leerproces. Studira’s platform zorgt voor een bemoedigende leeromgeving.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Redactiesommen

Context
begrijpen

Vaak worstelen kinderen met het in context plaatsen van de som. Studira’s leerplatform helpt door verhaaltjes in de sommen te koppelen aan herkenbare situaties. Ook onze bijpassende afbeeldingen, die je bij veel redactiesommen terugvindt, helpen om de context beter te begrijpen.

Sleutelwoorden
herkennen

Belangrijke informatie missen in de som, omdat kinderen sleutelwoorden over het hoofd zien, is een veelvoorkomend probleem. In Studira laten we in de instructie en uitleg zien op welke belangrijke rekenwoorden je moet letten als je een redactiesom maakt.

Aandacht
houden

Lange sommen kunnen het concentratievermogen van een kind op de proef stellen. Studira’s gevarieerde oefeningen, vaak voorzien van visuele hulpmiddelen, houden de aandacht vast.

Veelgestelde vragen

Redactiesommen zijn verhaaltjessommen waarbij kinderen aan de hand van een verhaal wiskundige problemen moeten oplossen.

Ze helpen kinderen bij het toepassen van wiskunde in realistische situaties, wat essentieel is voor hun algehele wiskundige ontwikkeling.

Begin met eenvoudige sommen om begrip op te bouwen, en schakel geleidelijk over naar complexere problemen via Studira.

Studira biedt gedetailleerde rapportages en inzichten in de voortgang van uw kind.

Nee, ze zijn een fundamenteel onderdeel van de wiskunde dat algemene, probleemoplossende vaardigheden ontwikkelt, nuttig voor verschillende toetsen en alledaagse situaties.

Klaar om redactiesommen onder de knie te krijgen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start met oefenen op Studira en maak leren leuker en effectiever!