Zo werkt Studira

Met Studira oefenen kinderen in groep 6, 7 en 8 doelgericht en zelfstandig.
Wanneer je wilt, waar je wilt, en altijd op je eigen niveau.

De voordelen van Studira

Begrijpend lezen
oefenen

Begrijpend lezen oefenen hoeft niet saai te zijn, vinden wij. Bij Studira komt taal tot leven met spannende verhalen over uitvindingen, reizen en monsters. Ook kun je aan de slag met zinsbouw, woordenschat, werkwoorden, spelling en nog veel meer onderwerpen.

Meer informatie over begrijpend lezen

Word beter in rekenen

Rekenen is voor veel kinderen het lastigste onderwerp. Oefen op je eigen niveau en tempo met onder andere de tafels, redactiesommen, breuken en grote getallen. Ontwikkel je zelfvertrouwen en kijk gerust in de uitleg om het beter te begrijpen!

Meer informatie over rekenen

Vertrouwen in je eindtoets

Toetsen zijn spannend. Daarom is het fijn om alvast te kunnen oefenen met de vragen en erachter te komen wat je te wachten staat. Je kunt bij Studira oefenen met toetsen voor rekenen, begrijpend lezen en toets vaardigheden voor Cito, IEP, Route 8, DIA en AMN.

Meer informatie over toetsen

Duizenden vragen wachten om geoefend te worden

📐
taal- reken en toetsoefeningen

🍎
nieuwe oefeningen per week

💡
kinderen oefenen wekelijks op Studira

Dit is wat ouders zeggen over Studira 🤩

 • Werkt er graag mee

  “Hij vindt het een leuk platform en werkt er graag mee.”

  – Rogier

 • Leuke onderwerpen

  “Hij doet het super graag en hij vindt de onderwerpen ook leuk.”

  – Janneke

 • Oefenen op een speelse manier

  “Zo kan ze op speelse manier oefenen!”

  – Naomi

Veelgestelde vragen 🙋‍♀️

Ons systeem is adaptief. Dat wil zeggen dat het moeilijkheidsniveau van de vragen zich aanpast aan het niveau van het kind. Bijvoorbeeld: Je kind oefent het onderwerp “Kommagetallen optellen”. In eerste instantie krijgt hij gemiddeld moeilijke vragen te zien. Als dat heel goed gaat, kan hij lastiger vragen gaan beantwoorden. En andersom: als we zien dat hij nog moeite heeft met de vragen, dan nemen we een stapje terug qua moeilijkheidsniveau.

Oefenen bij Studira kan op desktop, laptop, tablet of telefoon. Je hoeft geen app te installeren, maar kan gewoon inloggen op studira.nl.

Yes, je kan met één abonnement oefenen met zowel rekenen, taal, begrijpend lezen, spelling en toetsen. Er zit geen limiet aan hoeveel oefeningen je kan doen.

De namen van alle vakken en onderwerpen sluiten aan op de lesstof van schoolmethodes. De leerkracht weet vaak met welke onderwerpen je kind moeite heeft. Je kunt deze onderwerpen ook nazoeken in het schoolrapport.

Veel kinderen kunnen meer oefening gebruiken bij begrijpend lezen en redactiesommen. Je kunt ook altijd kiezen voor ‘Meest gekozen onderwerpen’.

Spreek samen af wanneer en hoe vaak per week je kind oefent. We raden aan: 3 keer per week 20 minuten oefenen. 

Je kunt instellen hoe lang je per keer wilt oefenen. Als je kiest voor 20 minuten per keer, geven we aan wanneer je dit dagdoel hebt bereikt. Je kunt altijd meer oefenen als je die dag meer energie hebt. De volgende dag ga je verder waar je was gebleven.

We raden aan na elk rapport of gesprek met de leerkracht het leerpad aan te passen. Pas het leerpad niet te vaak aan, dat kan afleidend zijn voor je kind. Wij zorgen ervoor dat de onderwerpen in de juiste volgorde worden geoefend. Als je kind een onderwerp afrondt of beheerst, zorgt Studira ervoor dat het volgende onderwerp automatisch aan bod komt.

Ja, Studira is afgestemd op de schoolmethodes van de Nederlandse basisscholen. We zorgen ervoor dat de onderwerpen in de juiste volgorde worden geoefend. De oefeningen zijn passend bij de officiële educatieve doelen van SLO dat het curriculum samenstelt.

Start nu met doelgericht oefenen

Taal
Begrijpend lezen
Redactiesommen
Rekenen

Ontwikkel het zelfvertrouwen en de vaardigheden van je kind met doelgerichte oefeningen voor groep 6, 7 en 8.