Image

Schatten oefenen

Ga aan de slag met schatten op Studira. Schattend rekenen is een snelle manier om een goed antwoord te krijgen zonder precies te rekenen. Leer hoe je getallen afrondt naar makkelijke getallen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met schatten oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Leuke en praktische oefeningen

Door praktische opdrachten, die aansluiten op het dagelijks leven van kinderen, ontwikkel je de schatvaardigheden op een leuke manier!

Text media image

Directe uitleg

Na elke beantwoorde vraag krijg je een uitleg. In deze uitleg geven we je handige tips hoe je tot het antwoord had kunnen komen. Zo leren we je bij schatten bijvoorbeeld hoe je kunt afronden op hele getallen.
Directe uitleg na oefeningen helpt je om je fouten te begrijpen en je kunt onze trucs direct toepassen op de volgende sommen!

Text media image

Adaptief leren

Studira past zich aan het niveau van jouw kind aan, zodat de oefeningen niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk zijn. Zo oefenen ze met schatten altijd op hun eigen niveau en krijgen ze de juiste uitdaging.

Text media image

Ondersteuning van experts

Onze oefeningen zijn ontwikkeld door onderwijsexperts, gericht op de kerndoelen van de Nederlandse onderwijsstandaarden. Zo weet je zeker dat de oefeningen goed aansluiten bij school.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Schatten

Inzicht in
het concept

Sommige kinderen vinden het moeilijk om het concept van schatten volledig te begrijpen.
De oefeningen van Studira laten zien dat schatten sneller gaat dan precies tellen. Kinderen ontwikkelen op die manier inzicht in grote getallen.

Overweldigd
door getallen

Grote hoeveelheden kunnen intimiderend en onoverzichtelijk zijn.
Studira helpt kinderen comfortabel te worden met grote getallen en geeft kinderen voorbeelden uit het dagelijks leven die hen aanspreken. Zo schrikken grote getallen al snel niet meer af.

Gebrek aan
vertrouwen

Gebrek aan vertrouwen kan de leerervaring hinderen. Studira’s positieve feedback bouwt vertrouwen op bij elke stap. Fouten maken mag. Sterker nog: het is juist goed voor het leerproces!

Veelgestelde vragen

Schatten is het benaderen van een hoeveelheid of getal zonder exact te tellen.

Het ontwikkelt inzicht in (grote) getallen en helpt bij het maken van snelle, praktische beslissingen.

Meld je aan bij Studira voor toegang tot interactieve oefeningen afgestemd op het niveau van je kind. Door veel te oefenen en te herhalen zullen de schattingsvaardigheden al snel verbeteren.

Studira heeft een proefperiode van 14 dagen waarin je naar hartelust kunt oefenen met schatten. In deze 14 dagen kun je Studira kosteloos stopzetten met één druk op de knop in je profiel.

Door adaptieve oefeningen en duidelijke uitleg helpt Studira kinderen hun schattingsvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Start met het doelgericht oefenen van schatten?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Duizenden oefeningen staan klaar voor je! Start jouw avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever.