Image

Hallo juffen
& meesters 👋

Wat leuk dat je komt kijken! Om Studira gratis uit te proberen kun je hieronder een account aanmaken met je persoonlijke kortingscode. Nog geen code? Vraag hem dan aan via contact@studira.nl. Veel plezier!

Studira, een adaptief leerplatform van de makers van Squla, is speciaal ontwikkeld voor kinderen in groep 6, 7 en 8. Door het combineren van persoonlijke leerpaden met leuke vraagstellingen, kunnen kinderen doelgericht en plezierig oefenen voor begrijpend lezen en rekenen.

In iets meer dan een jaar hebben al meer dan 3000 kinderen met plezier gebruikgemaakt van ons platform!

Van de makers van Squla & StudyGo

Rekenen & taal voor de bovenbouw

Aansluitend bij de SLO kerndoelen

Text media image

Uitleg voor en na elke oefening

Klik op ‘Hoe doe ik dit’ voor uitleg over de vraagstelling. Na het beantwoorden van de vraag leggen we altijd uit waarom iets goed of fout was. Zo gaan onze kinderen van oefenen naar begrijpen.

Text media image

Voortgang en inzicht met rapportages

Elke week krijgen ouders een overzicht met alle voortgang per e-mail. Zo volgen ze wanneer, hoe lang en welke onderwerpen het kind heeft geoefend, en kunnen ze ondersteunen waar het nodig is.

Text media image

Ondersteunend en adaptief

Studira ondersteunt jou als leerkracht bij de lesstof die jij in de klas behandelt en past bij de SLO kerndoelen. De groep van de leerling bepaalt het niveau waar we mee starten. Daarna past het platform automatisch de moeilijkheidsgraad van de vragen aan aan het niveau van het kind.

Text media image

Aansluiting op Cito, IEP en Route 8

Bij de oefeningen die vallen onder de categorie Doorstroomtoets gebruiken we de vraagstelling van Cito, IEP, Route 8, AMN en Dia. Studira is geschikt om te oefenen voor alle toetsen in groep 6, 7 en 8.

Text media image

Studira voor alle kinderen

Studira werkt sinds kort samen met Stichting Leergeld. Op die manier kunnen we Studira ook aanbieden aan gezinnen met een krappe beurs.

Text media image

Een rondleiding op het platform door de makers

In deze video neemt Erik – ontwerper bij Studira – je mee door het platform. Hij legt uit hoe je Studira het best kunt gebruiken, en welke ontwikkelingen wij op de tijdlijn hebben staan voor de aankomende maanden.

Leerkrachten, ouders en kinderen over Studira

 • Dunja – juf groep 8

  “De oefeningen en uitleg zijn kwalitatief en afgestemd op zijn niveau. Ideaal naast school. Als ouder heb je er gewoon niet zoveel werk aan.”

  – Dunja, juf groep 8 in Tiendeveen

  kid
 • Fleur – groep 7

  “Studira is overzichtelijk en duidelijk. Ook de uitleg bij een vraag is super. Hierdoor kan mijn dochter zelfstandig werken.”

   – Brenda, moeder van Fleur

  kid
 • Penélope – groep 6

  “Het is precies wat ik zoek. Geen afleiding van leuke spellen maar goede inhoudelijke rekenvragen.”

  – Angelina, moeder van Penélope

  kid

Veelgestelde vragen

We maken Studira voor kinderen in groep 6, 7 en 8 die moeite hebben of meer uitdaging willen met rekenen, begrijpend lezen of toetsen.

Kinderen oefenen met Studira in hun eigen tempo en niveau met de onderwerpen die ze lastig vinden, maar op een leuke en uitdagende manier. Zo ontwikkelt het zelfvertrouwen en gaan ze met meer plezier naar school.

Squla is er voor peuters en iedereen op de basisschool. Kinderen kunnen met hun eigen avatar spelenderwijs alle vakken van de basisschool oefenen en hiermee muntjes verdienen die ze kunnen gebruiken in de Squla-shop.

StudyGo richt zich met name op middelbare scholieren en biedt hulp in verschillende middelbare schoolvakken op alle niveau’s. Kinderen kunnen zelf oefenen met opgaven, woordjes- en begrippenlijsten leren en online bijles volgen in een of meerdere vakken.

Studira is er speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Adaptief oefenen staat hierbij centraal. De opgaven zijn in toetsvorm en gericht op de moeilijkste vakken op school zoals taal en rekenen. Door telkens een beetje meer uitdaging te krijgen, met duidelijke uitleg en positieve feedback, ervaren kinderen een fijne en unieke leerervaring, afgestemd op hun leerproces. 

Wij hebben speciaal een flyer ontworpen die kan worden gedeeld met ouders. Onderaan deze flyer vind je een kortingscode t.w.v. €10. De code is geldig t/m 15 december 2023 en werkt alleen voor jaarabonnementen. Het 10 minuten gesprek is bijvoorbeeld een geschikt moment om Studira aan ouders te introduceren als extra hulpmiddel voor hun kind.

Download flyer voor ouders.

Op dit moment willen we leerkrachten Studira laten zien, zodat zij het eventueel bij ouders kunnen aanraden.

Er is op dit moment geen manier om Studira tijdens de les aan de hele groep aan te bieden. Omdat het platform adaptief is raden we aan om maar 1 kind per account te laten spelen.

Jazeker! Studira is er voor alle kinderen in groep 6 t/m 8, ook voor de kinderen die het thuis wat minder breed hebben. Om dit mogelijk te maken werken wij samen met verschillende stichtingen (zoals Leergeld) en goede doelen. De stichtingen en goede doelen kopen Studira bij ons in en geven het vervolgens gratis aan de ouders die bij ze zijn aangesloten. Bekijk meer informatie op studira.nl/alle-kinderen.

Ja, de oefeningen op ons platform liggen in lijn met de SLO kerndoelen.

Nee, Studira richt zich op het begrijpen van de lesstof (die zij ook op school leren). Door veel herhaling en duidelijke uitleg is een kind (wel) beter voorbereid op vragen in toetsvorm.

Studira werkt op de computer, tablet of mobiele telefoon.

Voor vragen of feedback over ons oefenplatform kun je mailen naar contact@studira.nl.

Ja, Studira is gratis voor leerkrachten.

Om een account aan te kunnen maken, heb je eerst een persoonlijke code nodig. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar contact@studira.nl onder vermelding van je naam en school waarop je werkzaam bent. Wij sturen je vervolgens een code op.

📐
taal- reken en toetsoefeningen

🍎
nieuwe oefeningen per week

💡
kinderen oefenen wekelijks op Studira

Ontdek Studira

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Benieuwd naar wat Studira voor jouw leerlingen kan betekenen? Maak een account aan en kom er zelf achter.