Image

Deelsommen oefenen

Ga aan de slag met deelsommen op Studira. Ontdek slimme trucjes en rekenstrategieën om delen makkelijker te maken. Na elke oefening krijg je meteen uitleg, zodat je precies weet waar je nog beter in kunt worden.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met vermenigvuldigen en delen oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Adaptief leren

Studira past zich aan het niveau van jouw kind aan, zodat de sommen niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk zijn. Zo oefenen ze delen en vermenigvuldigen altijd op hun eigen niveau en krijgen ze de juiste uitdaging.

Text media image

Directe uitleg

Onze oefeningen hebben altijd extra uitleg bij de antwoorden. Door handige tips leer je snel begrijpen hoe je dit soort sommen het beste kunt uitrekenen en waar je jezelf nog kunt verbeteren.

Text media image

Leerpaden op maat

Elk kind is uniek. Daarom personaliseren wij elk leerpad, waarin we bijvoorbeeld ook een groot aantal deel- en keersommen kunnen aanbieden. Speciaal gericht op jullie voorkeuren en het niveau van jouw kind!

Text media image

Leuk leren!

Doordat onze vragen passen bij de leefwereld van kinderen is oefenen met deelsommen en keersommen op ons platform niet alleen leerzaam, we maken het daardoor ook leuk!

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Vermenigvuldigen en delen

Het begrijpen
van deelsommen

Veel kinderen vinden het lastig om deelsommen te maken omdat ze vaak niet direct zien wat je moet uitrekenen. Studira neemt je kind stap voor stap mee en geeft na elke som een goede uitleg die helpt deelsommen beter te begrijpen.

Het toepassen
van keersommen

Veel kinderen beheersen de tafels nog niet goed genoeg. Hierdoor is het maken van grotere keersommen onder elkaar, maar ook het maken van deelsommen, vaak lastig.
Studira biedt oefeningen aan die deze vaardigheden combineren.

Gebrek aan
motivatie

Soms vinden kinderen het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Studira’s interactieve platform, met afwisselende vragen die aansluiten op de belevingswereld van kinderen, maakt leren aantrekkelijker en leuker.

Veelgestelde vragen

Deelsommen zijn rekenoefeningen waarbij je een getal verdeelt in gelijke delen of groepen.

Door regelmatig te oefenen op Studira. De deelsommen op Studira worden aangeboden op het niveau van jouw kind en ze krijgen na elke som direct uitleg.

Deelsommen kunnen uitdagend zijn, maar met de juiste benadering en oefening kan elk kind ze begrijpen en toepassen.

Studira biedt oefeningen die zich aanpassen aan jouw kind, geeft heldere instructies, duidelijke uitleg en een leuke leeromgeving die kinderen aanmoedigt om te blijven oefenen.

Ja, Studira is uitstekend geschikt om te oefenen voor toetsen, met oefeningen die zijn afgestemd op de Cito, IEP, Route 8 en andere LVS-toetsen.

Klaar om deelsommen onder de knie te krijgen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuk en effectief!