Image

Tafels oefenen

Oefen de tafels op Studira. Tafels zijn de basis voor veel rekenkundige bewerkingen, zoals cijferen, delen, vergelijkingen maken en breuken oplossen. Bij Studira leer je handige trucjes en krijg je uitgebreide instructie en uitleg bij alle tafelopdrachten.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met tafels oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Stippensommen en deeltafels

Het is belangrijk dat je kind tafels kan automatiseren, zodat ze snel en bijna zonder er bij na te denken kunnen rekenen. Studira biedt, naast de standaard tafelsommen, ook oefeningen aan met stippensommen en deeltafels om je kind hierbij te helpen.

Text media image

Dagelijkse oefenmomenten

Consistentie is cruciaal. Plan korte dagelijkse oefenmomenten in, zodat kinderen de tafels door herhaling onder de knie krijgen.

Text media image

Toepassen in praktijksituaties

Laat kinderen de tafels oefenen door ze toe te passen in dagelijkse situaties, zoals bij het koken of boodschappen doen. Dit maakt leren zowel praktisch als leuk.

Text media image

Gebruik van adaptief leren

Studira biedt oefeningen aan waarbij de moeilijkheidsgraad van de vragen zich aanpast aan het niveau van het kind. Bij het aanbieden van de tafels kijken we altijd naar het niveau en niet naar de groep waarin je kind zit. Zo zijn de tafelsommen niet te makkelijk, maar ook zeker niet te moeilijk!

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Tafels

Gebrek aan
interesse

Vaak zien kinderen het nut niet in van het leren van tafels, wat kan leiden tot een gebrek aan motivatie. Door de afwisselende oefeningen, waarbij ze worden uitgedaagd op hun eigen niveau, wordt hun interesse gewekt en gaan ze met plezier aan de slag!

Onvoldoende
oefening

Herhaling is de sleutel tot succes, maar thuis hebben niet alle kinderen de motivatie om de tafels voldoende te oefenen. Voeg de tafels toe aan het persoonlijke leerpad van je kind, zodat deze regelmatig voorbijkomen tijdens het oefenen in Studira.

Leerobstakels
tackelen

Sommige kinderen vinden het lastig om tafels te onthouden, wat het leerproces uitdagender maakt.
Ons positieve en ondersteunende platform maakt het tafels oefenen leuker en helpt hen deze uitdaging te overwinnen. Dat geeft zelfvertrouwen!

Veelgestelde vragen

Dit varieert per kind, maar met dagelijkse oefening kunnen de meeste kinderen binnen enkele weken verbetering zien.

Ja, er zijn meerdere apps beschikbaar. Het Studira-platform is ook een uitstekende keuze voor kinderen om via desktop, laptop, tablet of mobiel te oefenen. Hiervoor hoef je geen app te installeren, oefenen gaat gewoon via onze website.

Stel kleine doelen, vier successen en maak gebruik van onze handige oefenmethoden om het leren aantrekkelijk te maken.

Kinderen kunnen al in groep 4 beginnen met het leren van eenvoudige tafels en dit voortzetten tot ze deze volledig beheersen in groep 6, 7 en 8.

Blijf positief en ondersteunend. Overweeg gebruik te maken van leerplatformen zoals Studira, die oefeningen op maat aanbieden om specifieke struikelblokken te overwinnen.

Naast het regelmatig oefenen van de tafels in ons platform kunnen ook visuele hulpmiddelen, zang, en spelgebaseerde oefeningen helpen om de tafels op een boeiende wijze onder de knie te krijgen. Laat kinderen de tafels oefenen door ze toe te passen in dagelijkse situaties, zoals bij het dekken van de tafel of boodschappen doen.

Klaar om beter te worden in tafels?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start met oefenen op Studira en maak leren leuker en effectiever!