Image

Digitale klok oefenen


Leer klokkijken met de digitale klok op Studira. Ontdek stap voor stap hoe je de tijd afleest op je telefoon, oven en wekker. Met onze uitleg en oefeningen kun je zoveel oefenen als je wilt en kom je nooit meer te laat voor school!

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met de digitale klok oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Leuk leren!

Doordat onze oefeningen met de digitale klok aansluiten op de leefwereld van kinderen wordt klokkijken leren leuk. En dat motiveert om te blijven leren!

Text media image

Op eigen tempo

De moeilijkheidsgraad van de vragen wordt aangepast op basis van de prestaties van het kind, zodat ze altijd op het juiste niveau oefenen. Studira laat kinderen in hun eigen tempo de digitale tijd leren, waardoor het leerproces leuk blijft.

Text media image

Uitgebreide uitleg

Onze oefeningen met de digitale klok zijn voorzien van uitgebreide uitleg die je precies laten zien hoe je bij het juiste antwoord had kunnen komen. Het aflezen van de digitale klok kan lastig zijn maar onze uitleg helpt je om de digitale klok beter te begrijpen.

Text media image

Aansluiting bij schoolmethodes

Onze oefeningen sluiten perfect aan bij wat jouw kind op school leert, waardoor de theorie en praktijk hand in hand gaan.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van
Digitale Klok

24-uurs
tijd

Het concept van 24-uurs tijd kan verwarrend zijn. Studira’s platform biedt duidelijke uitleg en oefeningen met handige afbeeldingen om dit snel onder de knie te krijgen.

Van analoge
naar digitale tijd

Veel kinderen vinden het lastig om analoge tijd om te zetten naar digitale tijd omdat dit om een andere manier van klokkijken vraagt. Door veel te oefenen met digitale tijd in ons platform zullen kinderen dit steeds meer begrijpen.

Onthouden van
minuten en uren

Het kan een uitdaging zijn om te rekenen met minuten en uren. Studira biedt handige oefeningen waarbij je kind met zowel de digitale als de analoge klok aan de slag gaat. Oefening baart kunst!

Veelgestelde vragen

Starten is simpel. Registreer je op Studira en voeg ‘Klokkijken’ toe aan je leerpad! Studira biedt enorm veel oefeningen waardoor het aflezen van de digitale en analoge klok je steeds beter afgaat.

Absoluut, deze module is speciaal ontworpen voor kinderen in groep 6, 7 en 8.

Studira biedt uitgebreide uitleg en handige tips specifiek voor het leren van de digitale klok.

Zeker, Studira levert voortgangsrapporten zodat je precies kunt volgen hoe je kind vooruitgaat.

Wist je dat bij elke oefening tips en uitleg worden gegeven, die zijn geschreven door Studira onderwijsexperts? De uitleg helpt om te begrijpen waarom een antwoord goed of fout is. Kom je na het lezen van de uitleg niet verder? Onze klantenservice is altijd beschikbaar om te helpen met vragen over de digitale klok.

Ja, Studira sluit perfect aan bij de Nederlandse basisschoolmethodes voor tijd, inclusief de SLO-leerdoeleinden over tijd.

Klaar om stappen te zetten met digitaal klokkijken?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever. De oefeningen staan voor je klaar!