Image

Rekenwoordenschat oefenen

Vergroot je rekenwoordenschat op Studira. Rekenwoorden zoals min, plus, keer, samen, en dubbele komen vaak voor in redactiesommen. Op Studira helpen we je deze woorden te begrijpen en toe te passen in sommen. Met onze uitleg en oefeningen wordt rekenen een stuk makkelijker.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met rekenwoordenschat oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Leuke, interactieve oefeningen

Door middel van interactieve oefeningen die kinderen aanspreken, wordt het oefenen met de rekenwoordenschat leuk en interessant. En dat motiveert om te blijven leren!

Text media image

Persoonlijke aanpak

Studira past zich aan het niveau van je kind aan en biedt gepersonaliseerde oefenpaden die specifiek gericht zijn op het verbeteren van bijvoorbeeld de rekenwoordenschat. Zo weet je zeker dat je kind oefeningen doet die bij zijn of haar niveau passen!

Text media image

Directe uitleg

Na elke beantwoorde vraag krijgt het kind direct een uitleg te zien. In deze uitleg laten we met handige tips zien hoe je tot het juiste antwoord had kunnen komen. Zo leggen we bijvoorbeeld het rekenwoord uit de som nogmaals uit. Directe uitleg na oefeningen helpt om fouten te begrijpen en jezelf te verbeteren.

Text media image

Veelzijdige oefenstof

Kinderen kunnen in Studira enorm veel oefeningen over rekenwoordenschat vinden! Dit zorgt ervoor dat de kinderen in aanraking komen met tientallen rekenwoorden. Door veel te oefenen zullen ze de rekenwoorden regelmatig tegenkomen en daardoor steeds beter begrijpen.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Rekenwoordenschat

Begrips-
verwarringen

Veel kinderen vinden het moeilijk om de betekenis van specifieke rekenkundige termen te onthouden. Door veel te oefenen met rekenwoordenschat in Studira zal het begrijpen en toepassen van rekenwoorden hen steeds beter afgaan.

Toepassen in
veel situaties

Het toepassen van geleerde rekenwoordenschat in verschillende situaties kan uitdagend zijn. Sommige rekenwoorden kunnen bijvoorbeeld bij zowel een minsom als plussom voorkomen. Studira biedt gevarieerde oefeningen waarbij ze dit uitgebreid oefenen en leren om de sommen goed te lezen. Zo zullen ze hun vaardigheden steeds meer verbeteren.

Zelfstandig
leren

Zelfstandig nieuwe termen leren en toepassen kan een obstakel vormen.
Door onze heldere uitleg en instructies krijgt het kind het gevoel er niet alleen voor te staan en worden ze goed op weg geholpen bij het uitbreiden van hun rekenwoordenschat.

Veelgestelde vragen

Rekenwoordenschat omvat alle termen en concepten die nodig zijn om rekenkundige problemen te begrijpen en op te lossen. Het zijn rekenwoorden die je bijvoorbeeld vaak tegenkomt in redactiesommen, zoals min, plus, ieder maar ook woorden als graden, euro of Celcius.

Een sterke rekenwoordenschat is super belangrijk voor wiskundig inzicht en probleemoplossend vermogen. Dit is de belangrijke basis in groep 6, 7 en 8, maar ook in het voortgezet onderwijs.

Door zich aan te melden bij Studira krijgt je kind toegang tot een breed scala aan oefeningen speciaal ontworpen om rekenwoordenschat te verbeteren.

Het is al nuttig vanaf groep 3, maar ook oudere kinderen in groep 6, 7 en 8 kunnen door veel te oefenen met rekenwoordenschat hun vaardigheden aanzienlijk bijhouden en verbeteren.

Wij raden aan om 3 keer per week 20 minuten te oefenen voor het beste resultaat.

Klaar om met de rekenwoordenschat te oefenen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever. De oefeningen staan voor je klaar!