Image

Optellen en aftrekken oefenen

Ga aan de slag met optellen en aftrekken op Studira. Leer handige trucjes en rekenstrategieën om sneller te rekenen. Krijg na elke oefening meteen uitleg zodat je precies weet waar je nog kunt verbeteren.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Kitty

    “Fijne extra ondersteuning voor je kind op de belangrijkste vakken (rekenen en spelling) in groep 7 en 8, je kan doelen instellen en het algoritme past automatisch aan op het niveau van het kind. Super tevreden en resultaten gaan langzaam omhoog.”

Hoe je met optellen en aftrekken oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Gepersonaliseerd leren

Studira past het niveau van de oefeningen altijd aan op basis van de voortgang van je kind. Hierdoor oefent je kind met optellen en aftrekken op het juiste niveau.

Text media image

Directe uitleg

Na elke beantwoorde vraag krijg je een uitleg.
In deze uitleg zie je hoe je met slimme rekenstrategieën (zoals hulpsommen of splitsen) op het juiste antwoord had kunnen komen. Je leert dus meteen van je fouten en successen en deze handige trucs kun je natuurlijk direct toepassen op de volgende optel- en aftreksommen!

Text media image

Leuke en interactieve oefeningen

De oefeningen zijn ontworpen om kinderen gemotiveerd en betrokken te houden en sluiten aan op hun belevingswereld. Zo wordt het oefenen met optellen en aftrekken ook leuker, wel zo belangrijk!

Text media image

Terugkijkmodus voor ouders

Volg de voortgang van je kind met onze terugkijkmodus en blijf betrokken bij het leerproces. Je ziet in een duidelijk overzicht of de vaardigheden van jouw kind in optellen en aftrekken zijn verbeterd. Handig, want zo kun je ook bijsturen waar het nodig is.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van
optellen en aftrekken

Het begrijpen
van de oefening

Sommige kinderen vinden het moeilijk om het concept van optellen en aftrekken te begrijpen. Daardoor wordt leren extra lastig.
De oefeningen van Studira zijn voorzien van een handige instructie en een duidelijke uitleg. Zo begrijpt je kind op- en aftelsommen steeds beter!

Onthouden
van sommen

Het snel onthouden van sommen kan lastig zijn. Onze oefeningen helpen bij het versterken van deze vaardigheden door op een goede manier de juiste sommen te herhalen.
Door veel te oefenen zal je kind makkelijke sommen gaan onthouden en kan het sneller met moeilijkere sommen aan de slag.

Grote
overgang

De stap van fysiek tellen naar abstracte sommen is groot.
Studira’s gevarieerde oefeningen, waarbij ook aandacht is voor getalbegrip en rekentaal, ondersteunen deze overgang.
Uiteraard allemaal op het niveau van het kind.

Veelgestelde vragen

Begin door je aan te melden op onze website en kies het thema ‘optellen en aftrekken’ om je vaardigheden te verbeteren. Door veel te oefenen en te herhalen kun je jouw optel- en aftrekvaardigheden verbeteren.

Ja, Studira heeft oefeningen voor elk niveau, perfect voor kinderen van groep 6, 7, en 8, of ze nu net beginnen of al een tijdje bezig zijn.

We adviseren om 3 keer per week 20 minuten te oefenen op optellen en aftrekken voor optimale vooruitgang.

Ons ouderdashboard biedt inzicht in de voortgang en ontwikkeling van jouw kind. Als ouder kun je dus precies zien hoe jouw kind de oefeningen voor bijvoorbeeld optellen en aftrekken heeft gemaakt.

Absoluut, Studira heeft een uitgebreid aanbod aan oefeningen specifiek voor optellen en aftrekken, naast onze oefeningen voor andere vakken.

Klaar om beter te worden in optellen en aftrekken?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start met oefenen op Studira en maak leren leuker en effectiever!