Image

Begrijpend lezen oefenen voor groep 6

Oefen online taaloefeningen met informatieve teksten en leuke verhaaltjes. Alle oefeningen zijn afgestemd op de toetsen van Cito, Route 8 en IEP voor groep 6, 7 én 8.

Van de makers van Squla & StudyGo
Onbeperkt taal en rekenen oefenen
Probeer 14 dagen gratis

Oefen taalonderwerpen die
aansluiten bij groep 6

Text media image

Groep 6: teksten analyseren

In groep 6 beginnen kinderen met het analyseren van teksten. Ze gaan aan de slag met het herkennen van signaalwoorden, het uitbreiden van hun woordenschat en het begrijpen van tekststructuren. Alle oefeningen op ons platform houden hier rekening mee.

Text media image

Aansluiting op Cito, IEP en Route 8

Bij alle taaloefeningen op Studira maken we gebruik van de vraagstelling van Cito, IEP, Route 8, AMN en Dia. Hiermee sluit Studira aan bij de entreetoetsen, tussentoetsen en eindtoetsen voor groep 6.

Text media image

Adaptieve leerpaden

Met Studira oefent je kind taaloefeningen op eigen niveau. De moeilijkheidsgraad van het leerpad past zich automatisch aan aan het niveau van de leerling. Zo weet je zeker dat je de juiste oefeningen aan het doen bent!

Text media image

Taaltips en uitleg bij iedere vraag

De Studira onderwijsexperts hebben bij elke taaloefening tips en uitleg geschreven, die wordt getoond na het beantwoorden van een vraag. De uitleg helpt kinderen om te begrijpen waarom een antwoord goed of fout is, waardoor de lesstof sneller wordt opgenomen.

Vergelijk ons met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Veelgestelde vragen

We maken Studira voor kinderen in groep 6, 7 en 8 die moeite hebben met rekenen, begrijpend lezen of toetsen. Kinderen oefenen met Studira in hun eigen tempo en niveau met de onderwerpen die ze lastig vinden, maar op een leuke en uitdagende manier. Zo ontwikkelt het zelfvertrouwen en gaan ze met meer plezier naar school.

Squla is voor iedereen op de basisschool. Kinderen kunnen met hun eigen avatar spelletjes spelen over alle vakken en hiermee punten winnen.
StudyGo richt zich met name op de middelbare school, maar biedt ook hulp met het leren van woordjes -en begrippenlijsten.

Bij Studira staat adaptief oefenen centraal, gericht op de moeilijkste vakken in toetsvorm. Door telkens een beetje meer uitdaging te krijgen, met aansprekende uitleg en positieve feedback creëren we een unieke leerervaring aangepast voor elk kind.

Je kan bij Studira oefenen met 82 verschillende onderwerpen binnen de vakken rekenen, begrijpend lezen en toetsen. Elke maand voegen we oefeningen toe binnen deze vakken.

Studira werkt waar en wanneer het jullie het beste uitkomt: op je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Start met doelgericht begrijpend lezen

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Duizenden vragen voor groep 6,7 en 8 staan klaar om geoefend te worden.