Image

Tekstsoorten oefenen

Oefen met het herkennen van tekstsoorten op Studira. Een tekstsoort is een type tekst, zoals een nieuwsbericht, een recept, een liefdesbrief of een gedicht. Bij Studira oefen je met leuke en afwisselende teksten, met duidelijke uitleg bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met tekstsoorten oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Veel tekstsoorten

Bij Studira laten we kinderen kennis maken met veel verschillende tekstsoorten. Van recepten tot interviews en van informatieve teksten tot gedichten. Hierdoor leren ze inzien hoe teksten verschillen en hoe ze kunnen worden toegepast, wat belangrijk is voor de taalontwikkeling.

Text media image

Persoonlijke aanpak

Elk kind is uniek. Ons platform past zich automatisch aan het niveau van het kind aan, waardoor ze op hun eigen niveau en tempo kunnen leren.
Onze tekstsoorten variëren van eenvoudig tot uitdagend, zodat elk kind, ongeacht het niveau, op ons platform aan de slag kan met tekstsoorten oefenen.

Text media image

Leuke oefeningen

Door middel van leuke oefeningen, met teksten die zoveel mogelijk aansluiten bij de leefwereld van het kind, worden kinderen op een prettige manier uitgedaagd om actief met de tekstsoorten aan de slag te gaan. Dit verhoogt niet alleen de betrokkenheid maar ook het begrip.

Text media image

Directe uitleg

Studira geeft direct uitleg na elke oefening, waardoor kinderen meteen leren van hun fouten en successen. In elke uitleg leggen we uit hoe ze de tekstsoort hadden kunnen herkennen. Door dit direct uit te leggen kunnen kinderen deze kennis meteen toepassen bij hun volgende opdrachten.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Tekstsoorten

Variatie
herkennen

Veel kinderen vinden het lastig om de verschillende tekstsoorten van elkaar te onderscheiden.
Bij Studira komen kinderen in aanraking met een enorme variatie aan tekstsoorten waardoor kinderen al snel de verschillende tekstsoorten herkennen.

Toepassing
begrijpen

Het op een goede manier gebruiken van tekstsoorten in diverse contexten kan uitdagend zijn. Onze oefeningen zijn ontwikkeld om kinderen uit groep 6, 7 en 8 hierin te begeleiden.
We maken hierbij gebruik van teksten en afbeeldingen die kinderen aanspreken.

Betrokkenheid
vasthouden

Het vasthouden van de aandacht van kinderen tijdens het leren kan moeilijk zijn.
Studira maakt leren leuk door veel afwisseling en boeiende oefeningen. Daarnaast hebben de teksten in Studira een overzichtelijke opmaak waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren tijdens het lezen.

Veelgestelde vragen

Tekstsoorten zijn categorieën teksten die verschillen in doel en structuur. Denk aan informatieve teksten, verhalende teksten, instructies en argumentatieve teksten.

Het helpt kinderen om teksten beter te begrijpen en het is goed voor de leesvaardigheid.

Studira biedt gepersonaliseerde leerpaden en interactieve oefeningen die kinderen helpen bij het herkennen en toepassen van diverse tekstsoorten.

Ja, ons platform past zich aan aan het individuele niveau van elk kind, waardoor het geschikt is voor beginners tot gevorderden binnen groep 6, 7 en 8.

Klaar om te oefenen met tekstsoorten?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak het leren van tekstsoorten leuker en effectiever.