Image

Zinsontleding oefenen

Oefen met zinsontleding op Studira. Leer hoe je zinnen in stukjes opdeelt en de structuur begrijpt. We gebruiken leuke en aansprekende teksten, met duidelijke uitleg bij alle vragen. Zo wordt leren niet alleen nuttig, maar ook leuk!

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met zinsontleding oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Adaptieve oefeningen

Onze oefeningen passen zich automatisch aan op het niveau van je kind. Zo kan elk kind op zijn of haar eigen tempo leren. Dit doen we in een persoonlijk leerpad.
Studira zorgt ervoor dat de oefeningen voor zinsontleding goed bij je kind passen. De oefeningen zijn dus niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk.
Zo oefent je kind altijd op het juiste niveau!

Text media image

Volg voortgang

Elke week krijg je als ouder een overzicht met alle voortgang per e-mail. Je volgt wanneer, hoe lang en welke onderwerpen je kind heeft geoefend. Zo kun je eenvoudig ondersteunen waar het nodig is.

Text media image

Altijd uitleg

Na het beantwoorden van elke vraag geven we altijd uitleg waarom iets goed of fout is. Onze uitleg en tips helpen kinderen om de lesstof beter te begrijpen.
Verder hebben we een uitgebreide instructie over zinsontleding zodat kinderen dit erbij kunnen pakken als ze een vraag niet helemaal begrijpen.

Text media image

Plezier in leren

We combineren leren met plezier door middel van persoonlijke leerpaden en leuke oefeningen die kinderen aanspreken. Zo kunnen kinderen doelgericht oefenen met taal en rekenen.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Zinsontleding

Complexiteit van
zinsdelen

Zinsontleding wordt vaak moeilijk gevonden omdat er veel verschillende zinsdelen bestaan, zoals persoonsvorm, onderwerp en gezegde. Kinderen halen al deze termen vaak door elkaar.
Door veel te oefenen op Studira zullen ze de verschillende zinsdelen steeds beter gaan onthouden!

Taalkundig en
redekundig

Er zijn twee methoden voor zinsontleding: taalkundig en redekundig. Taalkundig ontleden richt zich op individuele woorden, terwijl redekundig ontleden zich richt op woordgroepen en zinsdelen. Dit kan verwarrend zijn voor kinderen.
Studira helpt om beide methoden onder de knie te krijgen en het onderscheid duidelijker te maken.

Identificeren van zinsdelen

Het identificeren van zinsdelen, zoals het lijdend voorwerp of bijwoordelijke bepaling, is iets waar kinderen vaak moeite mee hebben. Dit komt door de specifieke vragen die moeten worden gesteld om deze zinsdelen te vinden.
Onze uitgebreide uitleg helpt kinderen vertrouwd te raken met deze vragen waardoor ze sneller de juiste zinsdelen herkennen.

Veelgestelde vragen

Zinsontleding is het ontleden van zinnen om de grammaticale structuur en de functies van woordgroepen en woorden in zinnen te begrijpen.

Het helpt bij het verbeteren van taalvaardigheden, het begrijpen van lastige teksten en het verbeteren van schrijfvaardigheden.

Studira beveelt aan om minstens drie keer per week 20 minuten te oefenen voor de beste resultaten.

Ja, kennis van zinsontleding is essentieel voor veel onderdelen van de Cito-toetsen.

Studira biedt gepersonaliseerde leerpaden, talloze oefeningen en directe uitleg om kinderen te helpen bij het beheersen van zinsontleding.

Ja, ons platform is ontworpen om kinderen op alle niveaus binnen groep 6, 7 en 8 te ondersteunen.

Op een leuke manier oefenen met zinsontleding?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Duizenden leuke en effectieve vragen en oefeningen voor groep 6,7 en 8 staan voor je klaar.