Jullie meestgestelde vragen

Hieronder lees je al onze antwoorden!

Alle vragen

We maken Studira voor kinderen in groep 6, 7 en 8 die beter willen worden in rekenen, begrijpend lezen of toetsen. Kinderen oefenen met Studira in hun eigen tempo en niveau met de onderwerpen die ze lastig vinden, maar op een leuke en uitdagende manier. Zo ontwikkelen ze hun zelfvertrouwen en gaan ze met meer plezier naar school.

Yes, je kan met één abonnement oefenen met zowel rekenen, taal, begrijpend lezen, spelling, grammatica en schooltoetsen.

We hebben een 14 dagen proefperiode waarin je naar hartelust ons platform kan gebruiken. We helpen je op weg met een aantal mailtjes zodat je het meeste uit Studira kan halen. Na 14 dagen schrijven we het termijnbedrag van je rekening af. Bevalt het niet helemaal? Je kan in deze 14 dagen kosteloos je abonnement stopzetten met één druk op de knop in je profiel. We hopen dan wel dat je ons laat weten hoe we Studira kunnen verbeteren natuurlijk. Maar we gaan er vanuit dat je, net als honderden andere ouders en kinderen, hartstikke tevreden zal zijn 😊.

De meeste kinderen gebruiken Studira 3 tot 5 keer per week. Met 20 minuten per keer maak je al grote vooruitgang met de onderwerpen die je lastig vindt!

Squla is voor iedereen op de basisschool. Kinderen kunnen met hun eigen avatar spelletjes spelen over alle vakken en hiermee punten winnen.

StudyGo richt zich met name op de middelbare school, maar biedt ook hulp met het leren van woordjes -en begrippenlijsten.

Bij Studira staat adaptief oefenen centraal, gericht op de moeilijkste vakken in toetsvorm. Door telkens een beetje meer uitdaging te krijgen, met duidelijke uitleg en aanmoedigingen creëren we een unieke leerervaring aangepast voor elk kind.

Bij veel platformen staan oefeningen centraal. Bij Studira richten we ons volledig op jouw kind en passen de oefeningen zich aan door middel van het unieke leerpad op weg naar jouw gestelde doel. We creëren daaromheen een omgeving waarin je kind zich goed kan ontwikkelen: zonder afleiding of advertenties, met een duidelijke structuur in de oefeningen en heldere uitleg bij elke oefening. Studira past binnen de leefwereld van jouw kind.

Ons systeem is adaptief. Dat wil zeggen dat het moeilijkheidsniveau van de vragen zich aanpast aan het niveau van het kind. Bijvoorbeeld: Je kind oefent het onderwerp “Kommagetallen optellen”. In eerste instantie krijgt hij gemiddeld moeilijke vragen te zien. Als dat heel goed gaat, kan hij lastiger vragen gaan beantwoorden. En andersom: als we zien dat hij nog moeite heeft met de vragen, dan nemen we een stapje terug qua moeilijkheidsniveau.
We geloven dat iedere leerweg anders is en je per vak op een ander niveau kan zitten. Studira maakt het mogelijk voor je kind om op eigen niveau te oefenen voor elk onderwerp, ongeacht de groep waarin jouw kind zit.

Alle oefeningen op Studira sluiten aan bij de lesstof van groep 6, 7 en 8 op Nederlandse basisscholen. Leidend hierbij zijn de leerlijnen vanuit het Ministerie van Onderwijs voor 2024.

Studira biedt meer dan 10.000 oefeningen voor rekenen en taal. Je kan oefenen met 82 onderwerpen binnen deze vakken, zoals redactiesommen, grote getallen of begrijpend lezen. We voegen elke maand honderden nieuwe oefeningen en onderwerpen toe. De oefeningen in het vak ‘Toetsen’ worden aangeboden met dezelfde soort vraagstellingen als bij de toets, zodat je kind alvast kan wennen.

Ja, natuurlijk! Gedurende je 14 dagen proefperiode kan je opzeggen met één druk op de knop in je profiel. Is je proefperiode voorbij, dan kan je opzeggen per het einde van je termijn. We hebben drie termijnen: maandelijks, 3 maandelijks of jaarlijks. Ben je tevreden met Studira en wil je blijven oefenen? Dan hoef je daar niets voor te doen, aan het einde van je termijn verlengt je abonnement vanzelf met dezelfde termijn. Na deze eerste verlenging kan je elke maand opzeggen. Nog niet helemaal duidelijk? Stuur ons gewoon een mailtje op contact@studira.nl, dan helpen we je daar verder.

Oefenen bij Studira kan op desktop, laptop, tablet of telefoon. Je hoeft geen app te installeren, maar kan gewoon inloggen op studira.nl.

Op dit moment is het alleen mogelijk om per account één kind te laten oefenen. Het algoritme dat het niveau bepaalt doet dit namelijk aan de hand van het oefengedrag. Wanneer meerdere kinderen in hetzelfde account oefenen is het daarom niet goed mogelijk om het niveau te bepalen.
Heb je meerdere kinderen die je op Studira wilt laten oefenen? Dan komen we je graag tegemoet bij de aankoop van meerdere accounts. Neem contact met ons op zodat we je een korting voorstel kunnen doen.

We geloven dat elk kind en leerpad anders is. Onze adaptieve leerpaden passen bij het niveau en tempo van elk kind, ook als dat verschillend is per vak of er een achterstand is. Met Studira kan je kind oefenen zonder afleiding en op een leuke manier worden gemotiveerd. Het lettertype is geschikt voor kinderen met dyslexie.

Dat kan zeker! Studira creëert voor elk kind een uniek leerpad met oefeningen op het juiste niveau. Is jouw kind dus juist al goed op weg met een onderwerp, dan worden de oefeningen steeds wat uitdagender!

Op dit moment kun je deze wijziging niet zelf uitvoeren via je account. Gelukkig staat onze klantenservice klaar om je hierbij te helpen. Stuur eenvoudig een e-mail naar contact@studira.nl met je verzoek. Houd er rekening mee dat het overschakelen naar een ander termijn alleen mogelijk is na het aflopen van je huidige termijn. Wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt!

Absoluut! Bij het instellen van je leerpad heb je volledige vrijheid om aan te geven waar je specifiek voor wilt oefenen. Wil je je volledig concentreren op één onderwerp of vak? Dan hoef je alleen dat specifieke onderwerp te selecteren bij het instellen van je leerpad.

We zijn ontzettend benieuwd naar jouw vraag! Je kunt deze stellen via het webformulier door op de knop rechtsonder te klikken. Of stuur een mailtje naar contact@studira.nl.

Dit is wat ouders zeggen over Studira 🤩

 • Werkt er graag mee

  “Hij vindt het een leuk platform en werkt er graag mee.”

  – Rogier

 • Leuke onderwerpen

  “Hij doet het super graag en hij vindt de onderwerpen ook leuk.”

  – Janneke

 • Oefenen op een speelse manier

  “Zo kan ze op speelse manier oefenen!”

  – Naomi

Start nu met doelgericht oefenen

Taal
Begrijpend lezen
Redactiesommen
Rekenen

Ontwikkel het zelfvertrouwen en de vaardigheden van je kind met doelgerichte oefeningen voor groep 6, 7 en 8.