Image

Verhoudingstabel oefenen

Oefen met verhoudingstabellen op Studira. Leer hoe je verhoudingen kunt begrijpen en gebruiken in tabellen. Ontdek handige trucjes en krijg duidelijke uitleg en stap voor stap instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met verhoudingstabel oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Stap-voor-stap uitleg

Met heldere uitleg bij elke vraag, begrijp je precies hoe je tot het juiste antwoord komt. Daarnaast bieden we gedetailleerde instructievideo’s die het werken met verhoudingstabellen stap-voor-stap uitleggen. Dit helpt kinderen om de concepten beter te begrijpen en toe te passen.

Text media image

Adaptieve oefeningen

De oefeningen waarmee kinderen het gebruik van verhoudingstabellen kunnen oefenen zijn beschikbaar op verschillende niveaus. Ons systeem past de moeilijkheidsgraad van de vragen aan op basis van de prestaties van het kind, waardoor de oefeningen altijd uitdagend maar haalbaar blijven.

Text media image

Visueel oefenen

Studira maakt gebruik van duidelijke afbeeldingen en tabellen. Deze afbeeldingen worden gebruikt om de vragen te visualiseren, wat helpt bij het beter begrijpen van verhoudingen.

Text media image

Onbeperkt oefenen

Met Studira kun je onbeperkt oefenen met onderwerpen van groep 6, 7 en 8, zodat je kind altijd voorbereid is op toetsen en lessen.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Verhoudingstabellen

Extra oefening
nodig

Verhoudingen kunnen soms lastig zijn door de verschillende manieren waarop getallen met elkaar vergeleken moeten worden. Sommige kinderen kunnen hierbij wel wat extra hulp gebruiken, waar in de klas niet altijd tijd voor is. Ons platform biedt talloze extra oefeningen die aansluiten bij de lesstof op school.

Gebrek aan
context

Zonder relevante context kunnen verhoudingen abstract aanvoelen. Studira biedt oefeningen die aansluiten op de leefwereld van kinderen en koppelt verhaaltjes en herkenbare situaties aan sommen. Hierdoor wordt het werken met verhoudingen en verhoudingstabellen een stuk begrijpelijker.

Meer zelfvertrouwen
bij toetsen

Kinderen kunnen nerveus raken bij toetsen. Studira’s oefenplatform biedt talrijke toetsvragen die aansluiten op de vraagstelling van LVS- en methodetoetsen.
Door regelmatig te oefenen begrijpen kinderen verhoudingstabellen steeds beter en gaan ze straks vol zelfvertrouwen hun toetsen in!

Veelgestelde vragen

Een verhoudingstabel is een tabel waarmee je verhoudingen kunt berekenen en vergelijken. Het helpt bij het visualiseren en oplossen van problemen met verhoudingen.

Ze helpen leerlingen om relaties tussen getallen te begrijpen en ze zijn heel belangrijk voor het oplossen van complexe wiskundige problemen.

Gebruik hulpmiddelen zoals tabellen en herkenbare voorbeelden en zorg voor regelmatig oefenen. Studira biedt uitgebreide uitleg en oefeningen die aansluiten bij elk niveau.

Studira biedt adaptieve oefeningen die zich aanpassen aan het niveau van je kind, met gedetailleerde uitleg en visuele hulpmiddelen om het begrip te verbeteren.

Regelmatig oefenen is belangrijk. Wij raden aan om dagelijks of wekelijks korte sessies in te plannen zodat de informatie goed blijft hangen.

Ze kunnen uitdagend zijn, maar met de juiste begeleiding en regelmatig oefenen, kunnen de meeste kinderen ze leren beheersen.

Start met doelgericht oefenen

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start jouw persoonlijke oefen avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever.