Image

Samenvatten oefenen

Samenvatten is een belangrijk onderdeel van begrijpend lezen. Het helpt je om teksten goed te lezen en de informatie beter te onthouden. Met onze leuke en afwisselende teksten wordt leren niet alleen nuttig, maar ook leuk!

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

  • Corine

    “Studira is heel duidelijk en werkt erg goed. Door het algoritme past Studira de vragen steeds aan. Je kunt zelf bepalen met welke onderwerpen je kind oefent.”

  • Geoffrey

    “Zeer goede en duidelijke oefeningen ons kind maakt met veel plezier de opdrachten. Ook de mails over de behaalde doelen stimuleren hem onwijs.”

Hoe je met samenvatten oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Gepersonaliseerde leerpaden

De moeilijkheidsgraad in Studira past zich aan op het niveau van het kind.  Dit doen we in een persoonlijk leerpad.
Heeft je kind moeite met samenvatten? Dan krijgt het makkelijkere teksten te zien. Juist wat meer uitdaging nodig? Dan past het leerpad zich aan en kan je kind oefenen met lastigere teksten. Zo oefent je kind altijd op het juiste niveau!

Text media image

Direct uitleg

Na elke oefening krijg je direct een duidelijke uitleg, zodat je leert van je fouten en successen. In elke uitleg bekijken we de tekst nogmaals en laten we zien hoe je op het juiste antwoord had kunnen komen. Zo leer je van je foutjes!

Text media image

Toegankelijk en flexibel

Oefenen kan altijd en overal, op elk apparaat, wat het makkelijk maakt om leren in je dagelijkse routine op te nemen.

Text media image

Motiverende oefeningen

Wij maken leren leuk door bij al onze begrijpend lezen oefeningen gebruik te maken van uitdagende teksten. Deze teksten sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen en dit motiveert om te blijven oefenen!

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Samenvatten

Begrijpen wat
belangrijk is

Kinderen vinden het vaak lastig om hoofd- van bijzaken te scheiden. We stellen gerichte vragen over de tekst om kinderen te helpen de kern te ontdekken. Daarnaast leren we hen om signaalwoorden te herkennen en geven we uitleg hoe ze relevante informatie kunnen identificeren en samenvatten.

Langzamer
lezen

Soms willen kinderen nog wel eens te snel lezen. Hierdoor missen ze belangrijke details en krijgen ze een oppervlakkig begrip van de inhoud. De teksten in Studira hebben een overzichtelijke opmaak, waardoor kinderen zich beter kunnen concentreren en echt de tijd moeten nemen om de tekst goed te begrijpen.

Beperkte
woordenschat

Een beperkte woordenschat kan het moeilijk maken om teksten goed te begrijpen en samen te vatten. Door lastige woorden in teksten uit te leggen helpen we kinderen met het vergroten van hun woordenschat. Daarnaast biedt Studira ook nog aparte oefeningen om de woordenschat uit te breiden.

Veelgestelde vragen

Idealiter oefent jouw kind minimaal drie keer per week, om de vaardigheid goed onder de knie te krijgen.

Ja, Studira past de moeilijkheidsgraad van de oefeningen aan op basis van de prestaties, voor een persoonlijke leerervaring.

Door gerichte oefeningen, directe uitleg en overzichtelijke structuur helpt Studira kinderen om teksten beter en efficiënter te kunnen begrijpen.

Zeker! Studira werkt op computers, laptops, tablets en mobiele telefoons, zodat jouw kind altijd en overal kan oefenen.

Studira biedt extra uitleg en tips bij elke oefening, zodat jouw kind precies weet hoe het kan verbeteren. De Studira onderwijsexperts hebben bij elke taaloefening een uitleg geschreven, die wordt getoond na het beantwoorden van een vraag.

Start met doelgericht samenvatten oefenen

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Klaar om samenvatten te oefenen? De oefeningen staan voor je klaar!