Image

Ruimtelijk rekenen oefenen

Oefen ruimtelijk rekenen met Studira. Begrijp vormen, afmetingen en hun relaties in een driedimensionale ruimte. Ontdek handige trucjes en krijg duidelijke uitleg en instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met ruimtelijk rekenen oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Personalisatie

Heeft je kind moeite met ruimtelijk rekenen, dan passen we het leerpad aan door eenvoudigere opdrachten te geven waarmee je kind goed kan oefenen.
Meer uitdaging nodig? Geen probleem, Studira heeft ook voldoende lastigere opdrachten.
Met Studira krijgt elk kind een uniek leerpad dat zich aanpast aan het niveau. Zo blijven de oefeningen uitdagend en leuk.

Text media image

Visuele hulpmiddelen

Duidelijke afbeeldingen en tekeningen van bijvoorbeeld kubussen of plattegronden, helpen bij het visualiseren van ruimtelijke problemen. Hierdoor begrijpen kinderen de vragen en concepten beter en krijgen ze het ruimtelijk rekenen sneller onder de knie.

Text media image

Positieve aanmoediging

Studira biedt positieve aanmoediging en stapsgewijze uitleg, wat het leerproces stimuleert en het zelfvertrouwen van kinderen vergroot.

Text media image

Toegang tot veelzijdige oefeningen

Met Studira hebben kinderen onbeperkte toegang tot een breed scala aan oefeningen die aansluiten bij de lesstof van school, wat helpt bij het versterken van hun ruimtelijk inzicht.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Ruimtelijk Rekenen

Lastig te
begrijpen

Kinderen vinden het vaak moeilijk om abstracte concepten zoals vormen en figuren voor te stellen. Studira helpt hierbij door gebruik te maken van duidelijke afbeeldingen en vragen die aansluiten op de leefwereld van kinderen. Dit helpt hen relaties tussen objecten beter te begrijpen en het ruimtelijk inzicht te ontwikkelen.

Gebrek aan
praktische voorbeelden

Zonder praktische voorbeelden kunnen kinderen moeite hebben om ruimtelijke concepten toe te passen in dagelijkse situaties. Studira koppelt sommen en voorbeelden aan herkenbare situaties om dit probleem aan te pakken. Dit helpt hen om vormen, afstanden en perspectieven beter te begrijpen.

Verschillende
leerbehoeften

Elk kind leert op een andere manier en op een eigen tempo. Het adaptieve systeem van Studira past zich aan het niveau van het kind aan, wat zorgt voor een gepersonaliseerde leerervaring. Zo leren ze ruimtelijk rekenen op hun eigen niveau en met voldoende uitdaging.

Veelgestelde vragen

Ruimtelijk rekenen betreft het begrijpen van vormen, afmetingen en de relaties daartussen in een driedimensionale ruimte.

Ruimtelijk rekenen helpt kinderen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Daarnaast is het een essentiële vaardigheid voor vakken die later op school aan bod komen, zoals wiskunde, natuurkunde en techniek.

Op Studira kunnen kinderen oefenen met interactieve en visuele opdrachten die aansluiten bij hun niveau en de lesstof van school.

Ja, alle oefeningen en uitleg op Studira sluiten aan bij de lesstof op Nederlandse basisscholen en voldoen aan de SLO-kerndoelen.

Studira gebruikt positieve aanmoediging, directe uitleg en sommen die aansluiten bij de belevingswereld, om kinderen gemotiveerd te houden tijdens het oefenen.

Klaar om snel te oefenen met ruimtelijk rekenen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever.