Image

Rekenen met procenten

Leer rekenen met procenten op Studira. Ontdek hoe leuk en makkelijk procenten kunnen zijn! Krijg handige trucjes en duidelijke uitleg met stap voor stap instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met procenten oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Persoonlijk leerpad

Bij Studira krijg je een uniek leerpad dat dagelijks wordt aangepast aan jouw niveau en vooruitgang. Dit zorgt ervoor dat je altijd op jouw eigen tempo kunt oefenen om procenten goed onder de knie te krijgen.

Text media image

Uitgebreide uitleg

De oefeningen in Studira zijn voorzien van uitgebreide instructies en hebben een uitleg na elke som, zodat je precies begrijpt waar je aan werkt en hoe je je vaardigheden kunt verbeteren. Zo ga je van oefenen naar begrijpen!

Text media image

Visuele hulpmiddelen

Studira gebruikt bij sommen met procenten realistische scenario’s en herkenbare situaties die kinderen direct aanspreken. Onze duidelijke afbeeldingen helpen je om de problemen visueel te maken, wat het begrip en de oplossing van de sommen vergemakkelijkt.

Text media image

Positieve aanmoediging

Met positieve aanmoediging en gerichte feedback stimuleert Studira het leerproces en helpt het zelfvertrouwen op te bouwen.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Procenten

Het voorstellen
van procenten

Procenten kunnen abstract zijn en moeilijk te visualiseren. Studira biedt handige visuele hulpmiddelen en stapsgewijs uitleg om deze abstracte concepten begrijpelijker te maken voor kinderen.

Gebrek aan
oefening

Veel kinderen hebben niet genoeg mogelijkheden om te oefenen. Studira biedt onbeperkte toegang tot talloze oefeningen die niet alleen helpen bij het leren van procenten, maar die ook nog eens aansluiten bij de lesstof van Nederlandse basisscholen.

Overzien van
sleutelwoorden

Het missen van belangrijke informatie in de som is een vaak voorkomend probleem. Studira helpt kinderen om sleutelwoorden en relevante details te ontdekken zodat ze goed kunnen oefenen met procenten.

Veelgestelde vragen

Procenten zijn een manier om een verhouding of een deel van een geheel uit te drukken als een deel van 100.

Procenten zijn overal om ons heen en worden vaak gebruikt in het dagelijks leven, zoals bij kortingen en statistieken.

Studira biedt onbeperkte toegang tot oefeningen die speciaal zijn ontworpen om kinderen te helpen procenten beter te begrijpen en te beheersen.

Ja, alle oefeningen en uitleg op Studira sluiten aan bij de lesstof op Nederlandse basisscholen.

Je kunt je eenvoudig registreren op onze website en beginnen met oefenen. We bieden ook een demo aan om je te helpen kennismaken met ons platform.

Leuk en effectief oefenen met procenten?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever!