Image

Metriek stelsel oefenen

Oefen het metriek stelsel met Studira. Leer alles over meters, liters, en grammen. Ontdek handige trucjes en krijg duidelijke uitleg en instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met het metriek stelsel oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Visuele hulpmiddelen

Diagrammen, tekeningen en afbeeldingen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen helpen bij het visualiseren van het metriek stelsel. Hierdoor begrijpen kinderen abstracte concepten een stuk beter.

Text media image

Positieve aanmoediging

Regelmatige positieve feedback stimuleert het leerproces en houdt kinderen gemotiveerd. Studira biedt daarnaast goede uitleg bij elke vraag, zodat ze direct begrijpen wat zij goed of fout hebben gedaan. Deze nieuwe kennis kunnen zij direct toepassen in de volgende sommen en dat geeft zelfvertrouwen!

Text media image

Persoonlijke leerpaden

Rekenen met het metriek stelsel kan een uitdaging zijn. Met Studira’s adaptieve leerpaden wordt elk kind uitgedaagd op zijn of haar eigen niveau. Hierdoor kunnen ze op hun eigen tempo oefenen met het metriek stelsel.

Text media image

Oefeningen voor elk niveau

Met onbeperkte toegang tot super veel oefeningen voor elk niveau, kunnen kinderen hun vaardigheden continu verbeteren. Studira sluit aan bij de lesstof op Nederlandse basisscholen, waardoor leren met Studira een uitstekende aanvulling is op de reguliere lessen over het metriek stelsel.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van het Metriek Stelsel

Abstracte
concepten

Veel kinderen vinden het moeilijk om abstracte concepten te begrijpen zonder visuele ondersteuning. Studira helpt hierbij door gebruik te maken van diagrammen, tekeningen en afbeeldingen die kinderen aanspreken, om het metriek stelsel visueel aantrekkelijk en begrijpelijk te maken.

Gebrek aan
voorbeelden

Zonder concrete voorbeelden kunnen leerlingen moeite hebben met het toepassen van wat ze hebben geleerd. Studira koppelt verhaaltjes en herkenbare situaties aan sommen, wat helpt bij het begrijpen van het metriek stelsel in de praktijk. De oefeningen sluiten aan op de leefwereld van kinderen, dat maakt het leren van het metriek stelsel ook leuker!

Variatie in
moeilijkheid

Het kan lastig zijn om oefeningen te vinden die precies passen bij het huidige niveau van een leerling. Studira past automatisch de moeilijkheidsgraad van de vragen aan op basis van de voortgang van het kind. Zo oefenen ze altijd op hun eigen niveau en krijgen ze voldoende uitdaging!

Veelgestelde vragen

Het metriek stelsel is een systeem van meeteenheden dat wereldwijd wordt gebruikt en gebaseerd is op meters, liters en kilogrammen.

Het begrijpen van het metriek stelsel is essentieel omdat het wordt gebruikt in het dagelijks leven.

Studira biedt visuele hulpmiddelen, gepersonaliseerde leerroutes en oefeningen die aansluiten bij de lesstof van Nederlandse scholen, om het leren van het metriek stelsel makkelijker te maken.

Ja, Studira biedt heel veel praktische oefeningen en verhaaltjessommen die kinderen helpen het metriek stelsel in context te begrijpen. De oefeningen sluiten aan op de leefwereld van kinderen.

Studira biedt oefeningen voor kinderen in groep 6, 7 en 8, aangepast aan hun niveau.

Regelmatig oefenen is cruciaal. Wij raden aan om regelmatig korte sessies te doen om het begrip en de vaardigheid te versterken.

Klaar om het metriek stelsel te beheersen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever.