Image

Meten, gewichten en inhoud oefenen

Leer het metriekstelsel en oefen met maten op Studira. Bij alle oefeningen geven we stap-voor-stap uitleg en instructies.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met meten en gewicht oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Persoonlijke leerpaden

De oefeningen waarmee kinderen kunnen oefenen met meten, gewichten en inhoud zijn beschikbaar op verschillende niveaus. Studira biedt gepersonaliseerde leerpaden die zijn afgestemd op het niveau en de behoeften van elk kind, wat er voor zorgt dat je gericht en effectief kunt oefenen.

Text media image

Visuele hulpmiddelen

Diagrammen en tekeningen helpen kinderen om meetproblemen beter te visualiseren en te begrijpen. Ook vinden kinderen in Studira handige trappetjes in de instructies, die zij kunnen gebruiken voor het omrekenen van maten, gewichten en inhoud.

Text media image

Positieve aanmoediging

Met duidelijke uitleg en positieve aanmoedigingen motiveert Studira kinderen om door te blijven oefenen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Text media image

Onbeperkte toegang

Met Studira hebben leerlingen onbeperkte toegang tot vele oefeningen voor elk niveau, zodat ze altijd kunnen blijven leren van hun successen en hun foutjes.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Meten en Gewicht

Eenheden
omrekenen

Het omrekenen tussen verschillende eenheden, zoals van milliliters naar liters, is een uitdaging voor veel kinderen. Studira helpt door het aanbieden van duidelijke uitleg en talloze oefeningen, waarin ze het omrekenen eindeloos kunnen oefenen.

Abstracte concepten
begrijpen

Zonder visuele hulpmiddelen kunnen kinderen moeite hebben om meetproblemen op te lossen. Studira gebruikt handige afbeeldingen en tekeningen om problemen te verduidelijken. Dat maakt het leren van meten en gewicht ook een stuk leuker!

Ruimtelijk inzicht
ontwikkelen

Het inschatten van afstanden, volumes en gewichten kan voor kinderen best lastig zijn. Studira maakt leren leuk met uitdagende, herkenbare vragen en scenario’s die het ruimtelijk inzicht van kinderen verbeteren.

Veelgestelde vragen

Meten gaat over het bepalen van afmetingen zoals lengte, breedte en hoogte. Gewicht verwijst naar hoe zwaar iets is.

Het helpt kinderen praktische vaardigheden te ontwikkelen die ze in het dagelijks leven nodig hebben en het bereidt hen voor op schooltoetsen.

Studira biedt interactieve oefeningen en visuele hulpmiddelen die kinderen helpen de concepten beter te begrijpen en toe te passen.

Regelmatig oefenen, bijvoorbeeld een paar keer per week, helpt echt om de vaardigheden te versterken en het zelfvertrouwen te vergroten.

Ja, alle oefeningen en uitleg op Studira sluiten aan bij de lesstof op Nederlandse basisscholen en voldoen aan de SLO-kerndoelen.

Klaar om te oefenen met meten en gewicht?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever.