Image

LVS-toetsen oefenen

Oefen LVS-toetsen op Studira. Bereid je voor en zie hoe leuk het kan zijn om toetsen te maken! Ontdek handige trucjes en duidelijke uitleg met stap voor stap instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Probeer oefenen op een LVS-toets voor groep 6 t/m 8 gratis uit!

Wat zijn LVS-toetsen en welke soorten zijn er?

LVS is een afkorting die staat voor ‘leerlingvolgsysteem’. LVS-toetsen zijn voortgangstoetsen die worden afgenomen in verschillende schooljaren in Nederland om de voortgang van leerlingen te meten. Deze toetsen worden meestal afgenomen in groep 6, 7 en 8.

Hieronder staan de verschillende soorten LVS-toetsen met een korte beschrijving

Text media image

Boom

Deze toets richt zich op de kernvakken en meet de voortgang van leerlingen. Het helpt leerkrachten om inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van de leerlingen.

Text media image

Cito

Dit zijn hele bekende LVS-toetsen die de vaardigheden van leerlingen in verschillende vakken beoordelen. Deze toetsen worden vaak gebruikt om de leerprestaties door heel Nederland te vergelijken.

Text media image

Diataal

Toetsen die zich richten op taalvaardigheid en leesbegrip. Ze bieden gedetailleerde feedback om de taalontwikkeling van leerlingen te ondersteunen.

Text media image

IEP

Toetsen die heel veel verschillende vaardigheden meten, inclusief rekenen en taal. Ze helpen bij het ontdekken van leerbehoeften en het plannen van een gepersonaliseerde onderwijsaanpak.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

De 3 onderdelen van LVS-toetsen

Spelling

Dit onderdeel test de spellingvaardigheden van leerlingen, inclusief woordenschat en grammatica.

Rekenen

Dit onderdeel beoordeelt de rekenvaardigheden van leerlingen, zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Lezen

Dit onderdeel test het leesbegrip en de interpretatievaardigheden van leerlingen

Veelgestelde vragen over LVS-toetsen

LVS-toetsen zijn voortgangstoetsen die de vaardigheden van leerlingen in verschillende vakken meten. Ze helpen leerkrachten inzicht te krijgen in de ontwikkeling en leerbehoeften van hun leerlingen.

Ze worden meestal afgenomen in groep 6, 7 en 8. Dit helpt scholen om de vorderingen van leerlingen te monitoren in de aanloop naar het voortgezet onderwijs.

Er zijn verschillende soorten, waaronder Boom, Cito, Diataal en IEP. Elk type toets biedt unieke voordelen en kan specifieke inzichten bieden, afhankelijk van de focus.

Door regelmatig te oefenen met oefentoetsen en gebruik te maken van platforms zoals Studira. Consistent oefenen kan zorgen voor betere prestaties en meer zelfvertrouwen bij het maken van de toetsen.

Ja, ze zijn een verplicht onderdeel van het Nederlandse onderwijssysteem. Deze toetsen zijn bedoeld om een objectief beeld te geven van het niveau en de voortgang van elke leerling.

Studira biedt adaptieve oefeningen en feedback om leerlingen te helpen hun vaardigheden op gebied van spelling, rekenen en lezen te verbeteren. Dit platform past zich aan aan het niveau van de leerling, wat een meer gepersonaliseerde leerervaring mogelijk maakt.

Start nu met doelgericht oefenen

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Bereid je voor op de LVS-toetsen met Studira.