Image

Oefenen met grafieken, tabellen en diagrammen

Leer werken met grafieken, tabellen en diagrammen op Studira. Zie hoe cijfers en informatie tot leven komen! Krijg handige trucjes en duidelijke uitleg met stap voor stap instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met grafieken, tabellen en diagrammen oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Leuke en interactieve oefeningen

Door oefeningen aan te bieden met praktische voorbeelden die aansluiten op de belevingswereld, begrijpen kinderen al snel hoe ze sommen met grafieken, tabellen en diagrammen kunnen oplossen. Dit maakt het oefenen leuk en houdt kinderen gemotiveerd!

Text media image

Aangepast aan je niveau

De moeilijkheidsgraad van de vragen wordt aangepast op basis van de prestaties van het kind, zodat ze altijd op het juiste niveau oefenen met grafieken, tabellen en diagrammen. Zo blijft het leerproces uitdagend.

Text media image

Stapsgewijze uitleg

Elke oefening op Studira is voorzien van duidelijke en gedetailleerde uitleg, zodat kinderen precies weten hoe ze tot het juiste antwoord kunnen komen. Zo leren ze van hun foutjes en gaan ze van oefenen naar begrijpen.

Text media image

Motiverende feedback

Positieve aanmoediging en gerichte feedback stimuleren het leerproces en bouwen zelfvertrouwen op.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Grafieken, Tabellen en Diagrammen

Data
goed begrijpen

Veel kinderen vinden het moeilijk om ingewikkelde data goed te begrijpen. Studira maakt dit eenvoudiger door de gegevens visueel aantrekkelijk en begrijpelijk te maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van overzichtelijke cirkeldiagrammen en grafieken.

Gebrek aan
context

Zonder de juiste context kunnen grafieken, tabellen en diagrammen verwarrend zijn. Studira koppelt herkenbare scenario’s en verhaaltjes aan sommen, waardoor problemen herkenbaar en logischer worden.

Verschillende
vraagstellingen

Methodetoetsen en LVS-toetsen hebben vaak verschillende soorten vraagstellingen. Studira laat kinderen oefenen met vragen die aansluiten op Cito, IEP, en Route 8, zodat ze voorbereid zijn op alle soorten toetsen. Dat geeft zelfvertrouwen!

Veelgestelde vragen

Grafieken, tabellen en diagrammen zijn manieren om data visueel weer te geven, zodat informatie makkelijker te begrijpen is.

Ze helpen bij het beeldend maken van ingewikkelde data, wat belangrijk is voor begrijpend lezen en het oplossen van wiskundige problemen.

Door regelmatig te oefenen en gebruik te maken van platforms zoals Studira die stapsgewijze uitleg en aangepaste oefeningen bieden.

Enkele veelvoorkomende zijn staafdiagrammen, lijndiagrammen, cirkeldiagrammen en tabelweergaven van data.

Studira gebruikt een adaptief leerplatform dat de moeilijkheidsgraad van de vragen automatisch aanpast aan het huidige niveau van het kind.

Studira biedt oefeningen die in lijn zijn met de vraagstellingen van Cito, IEP en Route 8, wat helpt bij de voorbereiding op zowel methodetoetsen als LVS-toetsen.

Klaar om grafieken, tabellen en diagrammen te oefenen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak het leren van grafieken, tabellen, diagrammen en duizenden andere oefeningen leuker en effectiever.