Image

Getalbegrip oefenen

Leer getalbegrip met Studira. Begrijp de waarde van getallen en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Ontdek handige trucjes en krijg duidelijke uitleg en instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met getalbegrip oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Visueel oefenen

Getalbegrip wordt nog duidelijker door gebruik te maken van afbeeldingen en tekeningen, zoals getallenlijnen. Deze visuele hulpmiddelen ondersteunen kinderen optimaal bij het leren van abstracte concepten.

Text media image

Aanpassing aan niveau

Het adaptieve systeem van Studira past de moeilijkheidsgraad aan op basis van de prestaties van het kind. Zo oefenen ze met getalbegrip op een passend niveau en in hun eigen tempo.

Text media image

Onbeperkte oefeningen

Kinderen kunnen onbeperkt oefenen met verschillende oefeningen gericht op getalbegrip. Ze raken al snel vertrouwd met getallenlijnen, telrijen en het schrijven van grote getallen en kommagetallen. Alle oefeningen sluiten aan op hun leerdoelen.

Text media image

Direct uitleg

Alle vragen in Studira hebben een duidelijke uitleg. Door deze feedback en positieve aanmoediging, weten kinderen waar ze nog aan kunnen werken en blijven ze gemotiveerd om door te gaan.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Getalbregrip

Gebrek aan
visualisatie

Sommige kinderen hebben moeite met het begrijpen van getalrelaties en patronen. Door gebruik te maken visuele ondersteuning, zoals getallenlijnen, leren ze deze abstracte concepten beter te begrijpen.

Onvoldoende
herhaling

Zonder regelmatige herhaling kan het moeilijk zijn om getalbegrip onder de knie te krijgen. Studira biedt onbeperkte toegang tot super veel oefeningen voor elk niveau in groep 6, 7 en 8.

Zelfvertrouwen
opbouwen

Gebrek aan zelfvertrouwen kan een groot obstakel zijn. Studira moedigt kinderen aan met positieve feedback en unieke leerpaden om hun zelfvertrouwen op te bouwen.

Veelgestelde vragen

Getalbegrip is het vermogen om de waarde van cijfers te begrijpen en deze in verschillende contexten toe te passen.

Getalbegrip vormt de basis voor veel wiskundige concepten en is essentieel voor het oplossen van rekenproblemen.

Gebruik visuele hulpmiddelen, geef positieve aanmoediging en zorg voor regelmatige oefening met een platform zoals Studira.

Studira biedt diverse oefeningen gericht op getalbegrip, zoals getallenlijn, cijferdictee en leren tellen en terugtellen met telrijen. Altijd op het niveau van het kind.

Studira biedt heldere rapportages en inzichten in de voortgang van jouw kind, zodat je altijd op de hoogte bent van de ontwikkeling.

Ja, alle oefeningen en uitleg binnen Studira sluiten aan op de lesstof van Nederlandse basisscholen en voldoen aan SLO kerndoelen.

Klaar om getalbegrip onder de knie te krijgen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever met duizenden oefeningen die voor je klaarstaan!