Image

Doorstroom-toets
oefenen

Oefen voor de doorstroomtoets op Studira. Bereid je goed voor en ga vol vertrouwen de toetsen in! Krijg handige trucjes en duidelijke uitleg met stap voor stap instructies bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Probeer oefenen op de doorstroomtoets voor groep 6 t/m 8 gratis uit!

Wat is de doorstroomtoets?

De doorstroomtoets, vroeger bekend als de eindtoets, is de laatste LVS-toets die basisschoolleerlingen in groep 8 doen. Deze toets vindt meestal plaats in februari. Het resultaat van de doorstroomtoets kan invloed hebben op het definitieve schooladvies, dat leerlingen in maart ontvangen voordat ze zich aanmelden voor de middelbare school.


De doorstroomtoets bestaat uit verschillende onderdelen die allemaal een belangrijk onderdeel van de leerontwikkeling van een kind toetsen:

Text media image

Lezen

Dit onderdeel test het begrijpend lezen van teksten en de vaardigheid om informatie te interpreteren.

Text media image

Taalverzorging

Hierin worden spelling, grammatica en zinsbouw getoetst om de taalvaardigheid van de leerling te beoordelen.

Text media image

Rekenen

Dit deel van de toets richt zich op rekenkundige vaardigheden, inclusief bewerkingen, breuken, verhoudingen en meetkunde.

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Hoe bereid je je voor op de Doorstroomtoets?

Oefen met oefentoetsen

Door regelmatig te oefenen met vragen die aansluiten op de doorstroomtoets, raken kinderen vertrouwd met de vraagstellingen en het tempo van de toets. Studira biedt oefeningen die aansluiten op het niveau van je kind.

Gebruik van visuele hulpmiddelen

Het gebruik van duidelijke afbeeldingen, grafieken en tabellen kan helpen bij het oplossen van lastige sommen. Studira’s platform biedt handige visuele hulpmiddelen om kinderen te ondersteunen bij hun leerproces.

Krijg positieve aanmoediging

Positieve aanmoediging en directe feedback stimuleren het leerproces. Studira geeft bij elke oefening  duidelijk uitleg, zodat kinderen leren hoe ze tot het juiste antwoord moeten komen. Daarnaast vind je kind in Studira handige instructievideo’s die kinderen op weg helpen bij lastige onderwerpen.

Veelgestelde vragen over de doorstroomtoets

De doorstroomtoets wordt meestal in februari afgenomen door leerlingen in groep 8.

Scholen kunnen kiezen uit doorstroomtoetsen zoals Cito, IEP, Route 8, AMN, en Diataal.

LVS-toetsen gaan over bredere stof en zijn vaak moeilijker omdat ze onderwerpen bevatten die al langere tijd geleden behandeld zijn, terwijl methodetoetsen recenter geleerde stof behandelen.

Stress en faalangst kunnen invloed hebben op de prestaties van een leerling tijdens de doorstroomtoets. Het is belangrijk om de toetsen op een ontspannen manier aan te pakken zodat een kind vol zelfvertrouwen aan de toets begint!

Studira biedt gepersonaliseerde en adaptieve oefeningen die aansluiten bij het niveau van je kind en helpt hen doelgericht en zelfstandig te oefenen.

Start met het oefenen van de doorstroomtoets

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Bereid je optimaal voor op de doorstroomtoets met Studira. Ons platform biedt onbeperkte toegang tot oefeningen die zich aanpassen aan het niveau van je kind, met duidelijke uitleg en positieve feedback om hun leerervaring te verbeteren.