Image

Cijferen oefenen

Leer cijferen met Studira. Reken sommen op papier onder elkaar uit volgens vaste stappen. Ontdek handige trucjes en krijg duidelijke uitleg bij alle oefeningen.

Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Voor taal, rekenen en toetsen
Van de makers van Squla

Wat vinden ouders en kinderen van Studira?

4.7
  • Bobby

    “Ik vind Studira een superfijne app en ik vind het leerpad heel leuk. Je kunt veel verschillende dingen oefenen en mijn kinderen vinden het heel fijn om te doen. Er zit ook uitleg bij als ze iets niet snappen en het helpt ze bij school.”

  • Marijn

    “Prima app met afwisselende onderwerpen, vragen en een duidelijke uitleg bij een verkeerd antwoord. Minder ‘speels’ als bijvoorbeeld Squla, maar in mijn optiek beter om de kinderen (extra) kennis op te laten doen of ze te laten oefenen met (Cito) toetsen.”

  • Naomi

    “Mijn dochter vind schoolwerk leuker met Studira. Verder is het is fijn dat je als ouder(s) op de hoogte blijft, je krijgt een bericht als je kind aan de slag is geweest. En de kinderen zien zelf wel hoeveel minuten ze bezig zijn. Top!”

Hoe je met cijferen oefent op Studira

De voordelen van oefenen op Studira

Text media image

Stap-voor-stap instructies

Studira biedt gedetailleerde uitleg en voorbeelden die helpen bij het begrijpen van de basisprincipes van cijferen. Deze stapsgewijze uitleg maakt het makkelijker om lastige sommen met grote getallen te leren uitrekenen.

Text media image

Onbeperkte oefeningen

Toegang tot super veel oefeningen zorgt ervoor dat kinderen steeds sneller leren cijferen. Regelmatig oefenen leidt tot meer vertrouwen en zorgt ervoor dat kinderen het cijferen al snel onder de knie hebben!

Text media image

Visuele hulp

Duidelijke afbeeldingen en video’s waarbij cijfersommen stap-voor-stap worden uitgelegd helpen je lastige sommen op een eenvoudige manier uit te rekenen. In Studira heb je deze hulpmiddelen tot je beschikking, zodat je effectief kunt oefenen.

Text media image

Uitleg en aanmoediging

Duidelijke uitleg, tips en positieve aanmoediging op Studira stimuleren het leerproces en houden kinderen gemotiveerd om lekker door te blijven oefenen!

Vergelijk Studira met andere platforms

Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Geschikt voor groep 6, 7 en 8
Geschikt voor groep 6, 7 en 8 Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Tips en uitleg bij elke vraag
Tips en uitleg bij elke vraag Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Rapportages voor ouders
Rapportages voor ouders Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Persoonlijk leerpad
Persoonlijk leerpad Studira Junior Einstein Gynzy Kids
Doel van de dag
Doel van de dag Studira Junior Einstein Gynzy Kids

Zo werkt Studira

Uitdagingen bij het leren van Cijferen

Onthouden
van plaatswaarde

Kinderen vinden het vaak lastig om de waarde van cijfers te begrijpen, vooral wanneer deze zich op verschillende plaatsen in een getal bevinden. Onze duidelijke instructies nemen hen stapsgewijs mee met het uitvoeren van deze bewerkingen voor alle soorten cijfersommen.

Vol vertrouwen
aan de slag

Onzekerheid kan het leren van cijferen lastig maken. Door regelmatige oefening en positieve feedback bouwt Studira het zelfvertrouwen van kinderen op.

Onthouden van
de rekenregels

Het memoriseren en correct toepassen van regels, zoals het lenen bij aftrekken en optellen, kan moeilijk zijn voor kinderen. Helemaal als ze de logica erachter nog niet volledig begrijpen. Studira pakt deze uitdaging aan met gerichte oefeningen op een passend niveau en een visuele uitleg bij elke vraag.

Veelgestelde vragen

Cijferen is het uitvoeren van rekenkundige bewerkingen zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen door de getallen nauwkeurig onder elkaar te zetten.

Cijferen helpt bij het ontwikkelen van rekenvaardigheden die nodig zijn voor het oplossen van dagelijkse problemen en voor onderdelen die later op school behandeld worden.

Kinderen beginnen meestal met cijferen in groep 6 en het blijft een belangrijk onderdeel van de rekenles in groep 7 en 8.

Regelmatig oefenen met behulp van platforms zoals Studira kan het kind helpen de methoden beter te begrijpen en toe te passen.

Studira biedt gepersonaliseerde leerpaden, uitgebreide uitleg en visuele hulpmiddelen die speciaal zijn ontworpen om kinderen te ondersteunen bij het leren van cijferen.

Ja, alle oefeningen en uitleg op Studira sluiten aan bij de lesstof van Nederlandse basisscholen.

Klaar om te oefenen met cijferen?

Taal
Grammatica
Woordenschat
Spelling

Start je avontuur met Studira en maak leren leuker en effectiever. Zo krijg je cijferen echt onder de knie!